Отборите на Реал Мадрид и Осасуна играят при резултат 4:0 в мач от 9-ия кръг на Ла Лига. Джуд Белингам изведе напред "лос бланкос" в 9-ата минута.

Отново той се разписа в 54-ата минута, за да удвои аванса на домакините. Малко след това Винисиус също се разписа. Крайният резултат оформи Хоселу. 

Така мадридчани грабнаха трите точки и си осигуриха първото място и по време на паузата за национали. Реал Мадрид е с 24 точки след 9 мача, докато Барселона има 20, но с мач по-малко.


БТА
26 снимки

Още в 9-ата минута на срещата Дан Карвахал намери Джуд Белингам в наказателното поле, което позволи на англичанина да открие резултата с прецизен удар.

Винисиус нахлу в пеналтерията в 17-ата минута, когато се свлече на земята след единоборство с противников играч. Все пак главният съдия остави играта да продължи въпреки претенциите за дузпа от страна на домакините.

Гостите създадоха най-добрата си ситуация в 35-ата минута, но дори и тя не завърши с точен удар. Хуан Крус изведе отлично Рубен Гарсия в наказателното на мадридчани, но нападателят не успя да нацели топката. 

Четири минути след това Федерико Валверде напредно по десния фланг, навлезе в наказателното и пусна остър пас, до който Хоселу не успя с малко да стигне. Последва съдийски сигнал за нарушение в атака.

В 42-ата минута Орос пробва да изненада Кепа с изстрел от дистанция. Шутът му бе опасен и мина близо до целта. В добавеното време на първата част пък Карвахал загуби топката и това доведе до пас към Анте Будимир, който бе абсолютно сам на бялата точка, но стреля изключително разочароващо и не нацели вратата.

В 52-ата минута Камавинга опита с шут от сериозна дистанция да застраши вратата на Осасуна, но изпълнението му не бе точно.

Само две минути след това Джуд Белингам бе изведен в наказателното поле и с удар по земята прати топката между краката на Ерера и в мрежата му за 2:0.

Винисиус овладя на гърди дълъг пас от Чуамени в 59-ата минута. Бразилецът си нагласи топката на десния крак и стреля от границата на пеналтерията, но не намери целта.

Шест минути по-късно Винисиус бе изведен очи в очи със стража на Осасуна. Бразилецът запази хладнокръвие и не сбърка, а успя да преодолее Ерера за 3:0.

Хоселу също записа името си сред голмайсторите. Той получи добър пас в наказателното от Винисиус в 70-ата минута и изпрати топката във вратата на Осасуна за четвърти път.

В 78-ата минута Дани Карвахал опита да изненада Ерера с майсторско изпълнение извън пеналтерията. Шутът му с фалц обаче мина над напречната греда.

Три минути след това Брахим Диас се стовари в наказателното на Осасуна и искаше дузпа, но контактът не бе достатъчен, че ВАР да се намеси, но в 84-ата минута "лос бланкос" все пак получи дузпа заради игра с ръка след удар на Тони Кроос. Хоселу стреля от бялата точка, но право в средата на вратата и Ерера спаси.

FT / РЕАЛ МАДРИД - ОСАСУНА 4:0

1:0 Джуд Белингам 9'

2:0 Джуд Белингам 54'

3:0 Винисиус Жуниор 65'

4:0 Хоселу 70'

Съставите на двата отбора:

РЕАЛ МАДРИД: Кепа, Карвахал, Рюдигер, Менди, Камавинга, Чуамени, Валверде, Модрич, Белингам, Винисиус, Хоселу

ОСАСУНА: Ерера, Крус, Гарсия, Катена, Аресо, Орос, Торо, Монкайола, Пеня, Будимир, Гарсия