Отборът на Реал Мадрид не остави шансове на гостуващия Майорка и го разгроми с резултат 6:1 в двубой от междинния шести кръг в испанската Ла Лига. Марко Асенсио и Карим Бензема бяха в основата за гръмкия успех, след като исанецът реализира хеттрк (24', 29' и 55), а французинът добави две попадения в третата и 78-ата минута. Иско също записа името си сред голмайсторит и по този начин оформи и крайния резултат в 84-ата минута. Почетното попадение за гостите пък бе на сметката на Канг-ин Лий в 25-ата минута.

БГНЕС
39 снимки

"Лос бланкос" не оставиха съмнения в превъзходството си и напълно заслужено стигнаха до изразителния успех. Те създадоха и редица други положения, с които резултатът можеше да стане още по-разгомен.

С тази победа съставът, воден от Карло Анчелоти, излезе начело в класирането с актив  от 16 точки, с две повече от градския си съперник Атлетико, който е втори. Майорка остава на десетата позиция с 8 точки. В следващия кръг Реал приема Виляреал, докато островитяните домакинстват на Осасуна.


„Лос бланкос“ стартираха по отличен начин двубоя и поведоха в резултата още с първата си възможност в третата минута. Тогава Хосеп Гая се подхлъзна при изнасянето на топката и това позволи на Карим Бензема да му я отнеме, напредна към наказателното поле и се озова сам срещу вратаря Маноло Рейна, като го преодоля за 1:0.

Майорка обаче бързо можеше да изравни резултата. Само две минути по-късно играещият под наем именно от Реал Такефуса Кубо се отскубна отдясно и пробва диагонален изстрел, който обаче се оказа неточен.

Доброто темпо продължи и в 7-ата минута се стигна до ново интересно положение за домакините. След изпълнение на корнер топката коварно полетя директно към вратата и само добрата намеса на вратаря Рейна предотврати да се стигне до втори гол във вратата му.

В 20-ата минута гостите организираха отлична атака, при която Канг-ин Лий изведе с пета Лаго Жуниор, който стреля, но над вратата.

Реал Мадрид обаче удвои резултата в 24-ата минута, когато Винисиус Жуниор почти от аутлинията центрира остро във вратарското поле, Рейна изби топката, но я прати в краката на Марко Асенсио, който отблизо вкара - 2:0.

Само минута по-късно обаче Майорка се върна в двубоя. Лий проби на скорост през центъра на терена и с отличен удар с левия крак отбеляза за 2:1.

Това попадение обаче не притесни домакините, които си върнаха преднината от два гола в 29-ата минута. Тогава Бензема успя с едно докосване да изведе на скорост Асенсио, който напредна и вкара втория си гол за 3:1.

В 35-ата минута Реал бяха близо до нов гол. Бензема свали за Асенсио на метър от вратата, но ударът му бе блокиран от защитник пред голлинията.

„Белите“ продължиха да атакуват и в 45-ата минута имаха нова ситуация за попадение. Винисиус получи около точката на дузпата и стреля по земя, но Рейна спаси. Малко след това стражът направи още едно спасяване след изстрел на Бензема.

Втората част стартира с шансове и за двата тима. Първо, в 47-ата минута Жуниор Лаго шутира от границата на наказателното поле, но над вратата на Тибо Куртоа.

Минута след това Винисиус изскочи сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.

Само още 60 секунди след това Бензема се разписа, след като засече подаване на Винисиус, но след разглеждане на ситуацията със системата ВАР голът не бе зачетен заради нарушение на нападателя срещу Састре.

В 55-ата минута обаче резултатът стана 4:1. Тогава Марко Асенсио оформи своя хеттрик с далечен удар по земя, с който не остави шансове на вратаря Рейна.

В 68-ата минута Майорка можеше да върне още един гол, когато при едно разбъркване в наказателното поле Лаго шутира по земя, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Куртоа.

Реал не смяташе да спира с головете и в 78-ата минута резултатът стана 5:1. Бензема получи дълъг пас отдясно в наказателното поле, овладя топката с гръб, след което отправи удар, който рикошира в двама играчи на гостите и кълбото попадна във вратата. Това бе неговият гол №200 в Ла Лига.

В 85-ата минута крайният резултат бе оформен с шести гол във вратата на Майорка. Винисиус напредна отляво и подаде за непокрития Иско в наказателното поле, който елегантно вкара за 6:1.

В заключителните минути двата тима си размениха по едно добро положение. Първо Лука Йович стреля акробатично със странична ножица, но Рейна спаси.

Минута по-късно пък Санчес излезе сам срещу Тибо Куртоа, но не успя да го преодолее. В добавеното време и Баба опита да отбележи с далечен удар, но отново белгийският страж улови.


FT | РЕАЛ МАДРИД – МАЙОРКА 6:1

1:0 Карим Бензема 3'

2:0 Марко Асенсио 24'

2:1 Канг-ин Лий 25'

3:1 Марко Асенсио 29'

4:1 Марко Асенсио 55'

5:1 Карим Бензема 78'

6:1 Иско 84'

Стартови състави на двата отбора:

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): 1. Тибо Куртоа – 6. Начо Фернадес, 3. Едер Милитао, 4. Давид Алаба, 35. Мигел Гутиерес – 11. Марко Асенсио, 15. Федерико Валверде, 25. Едуардо Камавинга – 21. Родриго, 9. Карим Бензема (к), 20. Винисус Жуниор

Старши треньор: Карло Анчелоти

МАЙОРКА (4-4-2): 1. Маноло Рейна (к) – 29. Хосеп Гая, 3. Брайън Оливиан, 24. Мартин Валент, 2. Хуан Састре – 19. Канг-ин Лий, 16. Родриго Баталия, 6. Алейш Фебас, 17. Такефуса Кубо – 11. Лаго Жуниор, 25. Матю Хоп  

Старши треньор: Луис Гарсия


Главен съдия: Хавиер Алберола Рохас, Испания

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид, Испания