Реал Мадрид победи Еспаньол с 3:1 в мач от 25-ия кръг на Ла Лига.  Хоселу даде преднина на каталунците още в 8-ата минута, а Винисиус Жуниор възстанови равенството в 22-ата минута на срещата. Едер Милитао осъществи пълния обрат шест минути преди края на първото полувреме.

В продълженията на двубоя Марко Асенсио оформи крайния резултат. Така Реал Мадрид взе трите точки и се приближи на шест точки от Барселона, за който предстои трудно гостуване на Атлетик Билбао.


Gulliver/GettyImages
14 снимки

Още във втората минута гостите създадоха сериозна опасност пред вратата на "кралете". Тибо Куртоа обаче се намеси отлично, за да не позволи на Хоселу да открие резултата. Последва корнер, с който Реал Мадрид се справи без проблеми.

В 8-ата минута каталунците поведоха в резултата. Всичко започна от грешка на Чуаемни в центъра. Той загуби топката, а след това последва пробив отдясно и пас към Хоселу, който се включи отлично в пеналтерията. Нападателят прати топката от близка дистанция в мрежата на Тибо Куртоа

Еспаньол бе близо до втори гол в 15-ата минута, когато Тибо Куртоа не успя да се намеси убедително и изпусна топката. Последва втори удар, който обаче мина встрани от целта. След хаоса в наказателното поле на домакините, каталунците имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. 

Дани Карвахал пробва да стреля от воле в 21-ата минута, но изпълнението му не бе добро. Той не уцели топката по най-добрия начин и я прати високо над напречната греда. Само минута след това обаче Винисиус Жуниор възстанови равенството след страхотен индивидуален рейд отляво и завършващ удар по земя в далечния ъгъл на вратата. Бразилецът не остави никакъв шанс за стража на каталунците. 

Натискът на Реал Мадрид се засили, търсейки пълния обрат. В 25-ата минута Тони Кроос си опита късмета с изстрел извън наказателното поле. Шутът му обаче не попадна в целта. Мигове след това и Федерико Валверде стреля от сериозна дистанция, но топката прелетя над напречната греда. Три минути след това пък Родриго също бе близо до това да порази вратата на Пачеко с удар от дистанция. 

В 31-ата минута Винисиус отново получи топката в наказателното поле на Еспаньол. Той опита труден изстрел между двама защитника на каталунците, но ударът му мина над вратата. В 40-ата минута Едер Милитао осъществи пълния обрат с гол с глава след центриране на Чуамени.

Кабрера опита изстрел след корнер в 55-ата минута. Изпълнението му обаче не притежаваше нужната сила и точност, за да затрудни Куртоа.Играта бе равностойна, като близо двадесетина минути след началото на второто полувреме нямаше кой знае какви положения в мача. 

В 70-ата минута Тони Кроос нанесе изстрел извън наказателното поле, който мина на сантиметри от напречната греда. 

Пет минути след това хубав удар на Родриго от пряк свободен удар срещна напречната греда на Еспаньол. В 78-ата минута Родриго и Винисиус Жуниор комбинираха отлично, а атаката на Реал Мадрид завърши с далечен удар на Винисиус, който обаче попадна в ръцете на стража на гостите.

В 82-рата минута пък влезлият като резерва Ронаел Пиер-Габриел се контузи при шпагат и бе принудително заменен. 

Марко Асенсио оформи крайното 3:1 с гол в продълженията на двубоя. Той получи страхотен пас от Начо и остана сам срещу стража на Еспаньол. Асенсио не сбърка и прати топката покрай Пачеко. Секунди след това "кралете" бяха близо и до четвърти гол, но този път вратарят на гостите се справи и изби. 

FT Реал Мадрид - Еспаньол 3:1

0:1 Хоселу 8'

1:1 Винисиус Жуниор 22'

2:1 Едер Милитао 40'

3:1 Марко Асенсио 90+3'

Съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 3. Едер Милитао, 6. Начо, 12. Едуардо Камавинга, 8. Тони Кроос, 10, Лука Модрич, 18. Орелиен Чуамени, 15. Федерико Валверде, 20. Винисиус Жуниор, 21. Родриго

Старши треньор: Карло Анчелоти

Еспаньол:  13. Фернандо Пачеко, 2. Оскар Хил, 4. Леандро Кабрера, 23. Сесар Монтес, 24. Серхи Гомес, 27. Рубен Санчес, 12. Винисиус Соуза, 15. Хосе Грагера, 10. Серхи Дардер, 17. Мартин Брейтуейт, 9. Хоселу

Старши треньор: Диего Мартинес