Реал Мадрид победи Майорка с 1:0 в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Въпреки че падна само един гол, имаше много интересни моменти. Срещата ще се запомни и с това, че за пръв път мач се игра при спуснат покрив на "Сантиаго Бернабеу".

Гостите могат да съжаяват за загубата, защото и в двете полувремена нацелиха гредата. Първо Антонио Санчес с глава разтресе рамката на вратата, а през втората част Саму Коща от дистанция прати топката  страничния стълб.

Все пак "кралете" взеха своето от срещата след гол на Антонио Рюдигер. Бранителят вкара след центриране на Лука Модрич от ъглов удар.

В класирането Реал Мадрид продължава да е лидер, но вече с 48 точки. Майорка остава на 14-та позиция с 18 пункта.

Gulliver/GettyImages
9 снимки

Първите минути от срещата не бяха особено интензивни, но гостите опитаха да застрашат вратат на Лунин. Дани Родригес получи хубав пас зад гърба на защитата, но неговият опит да намери Кайл Ларин се оказа неуспешен.

След почти четвърт час игра се стигна до положение и за Реал Мадрид. Модрич получи топката на фланга и центрира към Белингам. Суперзвездата успя да нанаесе удар с глава, но топката попадна право в ръцете на Райкович.

В 20-та минута се стигна до най-чистото положение и то очаквано бе за "кралете". Отново след пас на Модрич защитата в червено се пропука и Винисиус получи топката. Бразилецът отправи изстрел с левия крак, който премина на сантиметри от гредата.

С изминаването на половин час игра Винисиус пропиля още една добра възможност за гол. Родриго отне топката и я подаде към своя сънародник, който с дрибъл успя да си освободи място, но шутът му се оказа неточен и слаб.

Седем минути по-късно пак Винисиус попадна под прожекторите с мощен удар от дистанция. Вратарят Райкович обаче внимаваше и се намеси, за да избие топката.

В заключителните минути на първата част футболистите на Хавиер Агире развиха чудесна атака, но гредата ги лиши от попадение. Дани Родригес с десния крка намери Антонио Санчес, който с глава прати топката в напречната греда. Кълбото тупна на голлинията и Лунин улови с ръце, за да предотврати по-сериозни последствия.

Първата добра възможност за второто полувреме дойде в 53-та минута. Тони Кроос от пряк свободен удар опита да рализира попадение, но топката премина встрани от целта.

В ответната атака Саму Коща с удар от окло 25 метра матира Лунин, но за втори път гредата спаси Реал Мадрид.

20 минути преди края Браим Диас направи скандален пропуск на празна врата. Райкович отби с енда ръка удар на Родриго, а впоследствие Диас с глава не успя да вкара гол и заби топката в страничния стълб.

В 78-та минута най-накрая падна попадение за Реал Мадрид. Лука Модрич центрира от ъглов удар, а Антонио Рюдигер с глава прати топката в мрежата. Футболистите на Майорка имаха претенции за нарушение в атака на Карвахал, но главният арбитър не видя такова.

Това попадение се оказа достатъчно и футблистите на анчелоти се поздравиха с успеха.


FT Реал Мадрид - Майорка 1:0

1:0 Антонио Рюдигер 78'


Стартови състави:

Реал Мадрид: 13. Лунин, 2. Карвахал, 22. Рюдигер, 8. Чуамени, 20. Гарсия, 10. Модрич, 8. Кроос, 15. Валверде. 11. Родриго, 7. Винисиус, 5. Белингам

Наставник: Карло Анчелоти

Майорка: 1. Райкович, 4. Хейдън, 2. Настасич, 21. Райло (К), 20. Гонзалес, 15. Мафео, 18. Санчес, 8. Морланес, 12. Коща, 14. Родригес, 17. Ларин

Наставник: Хавиер Агире