Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е готов да подсили сериозно тима си в атака през зимния трансферен прозорец. И за целта е склонен да осъществи поредния безумно скъп трансфер в света на футбола.

Според испанското издание Don Balon, босът на "белите" подготвя оферта за превърналия се в легенда на Манчестър Сити Серхио Агуеро. Цената на аржентинеца не се съобщава, но той едва ли ще бъде пуснат за сума, по-ниска от 100 млн. евро. 

Ман Сити продължава да чупи рекорди

За да се осъществи подобна сделка, трябва да се случи и друго задължително условие. А то е Алексис Санчес да смени Арсенал за "гражданите" още през януари и чак след това може да се мисли за продажба на Агуеро на "Сантяго Бернабеу". 

Преминаването на Санчес на "Етихад" изглежда далеч по-лесно, защото той е обвързан с "топчиите" само до края на сезона. И за да вземат някакви пари за него, лондончани може да склонят да го продадат. 

Колкото до Агуеро, самият той е казвал, че иска да напусне Сити само в посока родната Аржентина. Но ако дойде неустоима оферта, може да се стигне и до продажба. Нападателят вече е играл в Мадрид, като носеше екипа на Атлетико, преди да премине на Острова.