Манчестър Сити продължава с изключително силното си представяне във Висшата лига, след като направи пълен обрат и спечели с 2:1 гостуването си на Хъдърсфийлд от 13-ия кръг на английското първенство. „Гражданите“ са вече 21 мача без загуба, 18 поредни победи във всички турнири, 11 поредни победи като гост, което е изравнен клубен рекорд, 26 поредни мача без загуба, което е клубен рекорд.

Манчестър Сити имаше превес през по-голямата част от първото полувреме. Още в 7-та минута след центриране в наказателното поле на Хъдърсфийлд Венсан Компани стреля с глава, но неточно в аут.

Серхио Агуеро отбеляза гол в 14-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада на аржентинския футболист.

Томи Смит отправи удар от разстояние в 17-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Едерсон.

Манчестър Сити организира отлична атака в 30-та минута, когато Лерой Сане комбинира с Кевин Де Брюин в наказателното поле на домакините. Белгиецът обаче се засуети и не нанесе завършващ удар.

Давид Силва комбинира със Серхио Агуеро в 35-та минута, но завършващият удар на аржентинеца не бе точен.  

Давид Силва взаимодейства със Серхио Агуеро в 38-та минута, след което аржентинецът стреля, но Льосъл спаси удара му. При добавката Рахийм Стърлинг стреля неточно.

Хъдърсфийлд пропусна много добра възможност в 41-та минута, когато Занка Йоргенсен стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Едерсон.

Кайл Уокър центрира в наказателното поле на Хъдърсфийлд в 43-та минута, след което Фернандиньо овалдя топката, но ударът му бе много неточен в аут.

Компани можеше да си вкара нелеп автогол в първата минута на добавеното време на първата част. След центриране от корнер белгиецът стреля с глава, но прати топката над напречната греда на вратата на Едерсон.

Хъдърсфийлд все пак успя да вкара гол в заключителните секунди на първото полувреме. След центриране от корнер в наказателното поле на „гражданите“ Отаменди не се ориентира добре и топката рикошира в рамото на аржентинския защитник, след което влетя във вратата на Едерсон.

Манчестър Сити бързо успя да изравни резултата в 47-та минута. Съдията Крейг Поусън свири дузпа за Манчестър Сити, след като Малоуни събори Рахийм Стърлинг в наказателното поле на домакините. Агуеро запази хладнокръвие и вкара топката в левия ъгъл на вратата на Льосъл.

Манчестър Сити можеше да направи пълен обрат в 52-та минута, когато Фернандиньо пусна отличен извеждащ пас към Серхио Агуеро, който излезе сам срещу Льосъл, но вратарят успя да спаси удара на аржентинския нападател и да избие в корнер.

Лерой Сане стреля от фаул в 57-та минута, но топката срещна напречната греда.

Манчестър Сити успя да отбележи победния гол в срещата в 84-та минута. Кевин Де Брюин се опита да подаде към Габриел Жезус, топката след рикошет стигна до бразилеца, който се опита да стреля, но след нов рикошет топката се удари и в крака на Рахийм Стърлинг, след което влетя във вратата на Льосъл.

Последният шанс, който се откри пред играчите на Хъдърсфийлд бе в 88-та минута, когато Мой стреля от фаул, но встрани от вратата на Едерсон.

След последния съдийски сигнал имаше напрежение между Ван Ла Пара и Лерой Сане, а Крейг Поусън показа директен червен картон на играча на Хъдърсфийлд и жълт картон на Сане.

След тази победа Манчестър Сити е лидер в класирането с 37 точки, докато Хъдърсфийлд е единадесети с 15 точки.