Испанската полиция продължава разследването на нападението с нож срещу Мунир Насрауи, баща на звездата на "Барселона" Ламин Ямал.

Задържаните за атаката вече са четирима. Всички те са обвинени в опит за убийство. Ще бъдат снети показания и от няколко свидетели на събитията, както и от самия пострадал, когато състоянието му позволява това.

Междувременно самият Мунир пусна пост в профилите си в социалните мрежи, в който благодари за подкрепата и обещава да се върне "по-силен от всякога".

Испанският ежедневник La Vanguardia, чийто екип имал достъп до доклада на каталунската полиция по случая, съобщава, че става дума за капан.

"Обвиняемите, членове на едно и също семейство от квартал "Рокафонда", са устроили капан на Мунир Насрауи. Те се срещнали с бащата на футболиста Ламин Ямал на открит паркинг, за да "сключат примирие", но всъщност се появили на мястото въоръжени. Без да кажат и дума, наобиколили Насрауи и започнали да го удрят и ритат, след което го намушкали с нож“, сочи докладът.

Според La Vanguardia в квартал "Рокафонда“ в град Матаро конфликтът възниква, след като дете, играещо на балкон, залива бащата на Яма с вода. "Мъжът се вбесява и реагира толкова емоционално, че бащата, доведеният брат и дядото на детето излизат на улицата, за да се разправят с него", сочат свидетелски разкази в полицейския доклад.

Насрауи е с три прободни рани - една в гърдите и две в корема. Прекарал е първите 24 часа след нападението в интензивно отделение, след което е изведен оттам, но остава за лечение в болница, съобщават испански медии.