Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос заяви, че вече пет години са минали откакто Жозе Моуриньо не е треньор на отбора, но всички продължават да говорят за португалския специалист.

„Имаме нова възможност да спечелим нов трофей и да станем за трети пореден път шампиони на света. Това не го е правил никой. Ще излезем във финала с голяма амбиция. Ще бъде чудесно, ако се върнем с още една нова титла. Ще ми бъде 20-та титла с Реал, но ако прибавим тези с националния отбор, ще бъде 23-та. Цел ми е да се превърна във футболиста на Реал Мадрид, който има спечелени най-много отличия в историята на клуба“, коментира Рамос преди финала на Световното клубно първенство срещу Ал Аин.

„Не съм чул Роналдо да говори за Реал Мадрид. Когато той беше част от отбора, мисля, че видя една група, която бе много амбицирана и постигна тези успехи. Ние се радвахме, че може да играем с него. Иско е част от отбора и разчитаме на него. Има футболисти като Себайос, който през миналия сезон не игра почти изобщо. Иско е футболист на много високо ниво и е дал много на клуба. Всички изживяваме хубави и лоши моменти. Когато не играеш, е много трудно да преживееш моментите“, добави защитникът.

„Не съм аз този, който решава кой ще е треньор на Реал Мадрид. Изминаха 5 години без Моуриньо, но пак продължаваме да говорим за него. В крайна сметка имаме шанс да спечелим отличие, а въпреки това темата е Моуриньо. Трябва да уважаваме Солари и треньорите, с които работи. Капитанът не избира кой да води отбора”, каза още Серхио Рамос.