Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос бе един от първите в отбора, които реагираха в публичното пространство след обявената от треньора Зинедин Зидан раздяла с клуба. Испанският национал изказа дълбоки благодарности към френския специалист, с когото заедно написаха една от най-успешните страници в историята на „белия балет”.

Обявлението на 45-годишния французин дойде само 5 дни след спечеления с 3:1 над Ливърпул финал в Шампионската лига. Отличието бе трето поред за „лос бланкос” в турнира – нещо, което се не удавало на никой друг в историята. Зидан напуска „Сантиаго Бернабеу” още с две Суперкупи на Европа, една шампионска титла в Ла Лига, една Суперкупа на испания и два трофея от Световното клубно първенство.

„Като играч и треньор ти реши да кажеш „довиждане”, когато бе на върха”, написа Серхио  Рамос в „Туитър”. „Благодаря ти за тези невероятни 2 и половина години.”

„Заветът ти никога няма да бъде заличен, той си остава една от най-успешните глави в историята на нашия обичан Реал Мадрид”, допълни Рамос.

Още по темата:

Зидан хвърли бомбата, напусна изненадващо Реал Мадрид 

Каква е причината за шокиращата оставка на Зидан?

Петимата потенциални заместници на Зизу

​Флорентино: Тъжен ден за всички нас