Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос провел сериозен разговор със съотборниците си в съблекалнята без присъствието, на който и да е от шефовете на тима, пише Marca.

Според източници на въпросната медия бранителят е поискал пълна отдаденост колегите си в оставащите до края на мачове, за да може „белите“ да завършат по достоен начин кампанията.

Освен това, Рамос се обърнал и към играчите, които по-рядко получават шансове за изява, като апелирал към тях „или да се качат на кораба, или да го напуснат“.

Спешна среща на върха в Реал Мадрид 

Твърди се, че разговорът е преминал на висок тон, като било обсъдено и поведението на Иско, който след като разбрал, че няма да попадне в групата за реванша с Аякс, отказал да се качи в клубния автобус и да придружи отбора. Халфът се извинил за постъпката си.

източник: Gulliver/GettyImages

Припомняме, че Реал Мадрид, който бе установил пълна хегемония в Шампионската лига в изминалите три сезона, бе детрониран от Аякс. Холандският гранд изоставаше с 1:2 след първата среща, но след успеха с 4:1 на „Сантиаго Бернабеу“ продължи към следващата фаза.  

Именно тази развръзка предизвика бурни реакции сред мадридистите, а според информация в испанската преса след злополучната за Реал елиминация е имало, тежка дискусия между Рамос, който пропусна реванша в испанската столица заради наказание, и боса на тима Флорентино Перес. Тиражираните слухове са, че президентът е упрекнал капитана, а той от своя страна заплашил с напускане.

Реал Мадрид преминава през труден период. Само няколко дни преди двубоя с Аяск, „лос бланкос“ претърпяха неуспех и за Купата на Краля. Рамос и компания бяха елиминирани от Барселона на полуфиналите. В Ла Лига „кралете“ се намират на 12 точки зад лидера Барселона, а до края на кампанията остават 12 кръга.