Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос изрази мнение, че отборът се нуждае от промяна и реакция. Бранителят застана пред микрофоните след поражението с 0:2 от Реал Сосиедад на „Сантиаго Бернабеу“, като заяви още, че сега не е моментът да се сочи с пръст.

Това втори пореден мач, в който „белите“ губят точки, след като в първия си двубой за новата 2019 година направиха 2:2 с Виляреал.

„Сега не е моментът да сочим никого с пръст. Сега трябва да сме най-единни. Всеки проблем има решение. Отборът се нуждае от промяна, от реакция, но без да си скубем косите. Изпуснахме важни три точки и сега шампионатът става много сложен за нас“, започна Рамос.

„Ще видим дали ще покажем духа от предходния сезон. Трябва да знаем как да излизаме от такива ситуации и да не сме импулсивни. Ла Лига наистина става много трудна за нас, но ще се борим, въпреки че има хора, които вече са ни отписали“, допълни Рамос.

Запитан за двете спорни ситуации, в които Реал Мадрид имаше претенции за 11-метрови наказателни удари, защитникът каза: „Дузпите бяха чисти. Тази на Винисиус е скандална. Най-малкото свири и се консултирай след това, за да имаш още по-ясна преценка. Колкото до жълтия картон на Лукас, от години не бях виждал такъв“.

При все поражението на Кралския клуб и победата на Барселона над Хетафе, мадридчани вече изостват на 10 точки от големия си съперник, който е и начело в класирането. Момчетата на Сантиаго Солари имат 30 точки на петото място, докато каталунците събраха 40 на върха.