Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич счита отбора за много по-балансиран в момента, отколкото е бил, когато Неймар беше част от него. Все пак хърватинът не скри, че би се радвал да приветства бразилеца обратно на „Камп Ноу”.

Ракитич хвърли в смут феновете на Барса с думи за Меси

Пари Сен Жермен шашна футболния свят с офертата от 222 милиона евро през лятото, чрез която активира освобождаващата клауза в контракта на нападателя. Болшинството фенове на каталунците изобщо не бяха щастливи от развоя на събитията, но пък силното начало на сезона донякъде притъпи болката от „предателството” на Неймар. Дотук в първенството Барса е изтървал само 2 точки, като това се случи при равенствата срещу Валенсия и Атлетико Мадрид.

Ракитич не желае да дели една съблекалня с Коутиньо

„Играехме с по-голям размах, когато Неймар беше тук. Може би това е нещо, което ни липсва мъничко сега”, коментира Ракитич. „Ако разполагах с магическа пръчка, щях да го върна обратно. Той е от онзи тип играчи, които би желал да бъдат в твоя отбор. Разбира се, че предпочитам да бъде тук.”

Ракитич: Неймар взе лошо решение

„Истината е, че и без него се справяме много добре. Сега Неймар е част от различен отбор, затова не е правилно да го коментираме повече.”

„Ние сменихме системата на игра и сега сме малко по-балансирани в защита и атака, макар че има накъде да се подобряваме”, допълни 29-годишният Ракитич.