Полузащитникът на Реал Мадрид Марко Асенсио направи интересни разкрития около ситуацията си в клуба. Оказва се, че тенис звездата Рафаел Надал е звънял на клубния бос Флорентино Перес с молба в никакъв случай да не изпускат играч като Асенсио.

През настоящия сезон 21-годишният играч се утвърди в първия тим на „кралете”, с които завоюва титлата в Ла Лига и стигна до финала в Шампионската лига. Роденият в Майорка играч навъртя 37 мача, в които се отчете с 9 гола. Предвид факта, че по-голямата част от изявите му бяха като резерва, показателите му са доста добри.

10-те шампионски хода на гросмайстор Зизу

Асенсио премина в Реал Мадрид през 2014 година, като в предишните два сезона бе преотстъпван последователно първо в родния Майорка, а после и в Еспаньол. „През онази зима агентът ми каза, че Реал Мадрид ме иска. Още няколко клуба се обадиха и стана истинска бъркотия. Аз обаче звъннах на Флорентино преди мача ни срещу Реал, за да му кажа, че ще отида в Мадрид. После за един ден отидох дотам, подписах договора и се върнах, за да довърша кампанията.”, разказа Асенсио пред клубната телевизия на „лос бланкос”.

„Рафа Надал? Да, тази история е вярна. Той се обади на Флорентино и му поръча в никакъв случай да не им се изплъзвам.”

Няма титла, няма купа: Шок за звездите на Реал

„Има и една друга забавна история. Един ден пътувах с моето семейство и вървяхме край кея, а там беше лодката на Флорентино Перес. Моята майка го позна и го помоли да се снимаме. Тогава му каза, че ще стана играч на Реал Мадрид. По ирония на съдбата точно така се случи, а президентът още помни онзи ден.”

„Зинедин Зидан беше моят идол като дете. Имах негов постер в стаята си. Сега той е мой треньор, а това ме кара да се чувствам горд.”

„Произходът на името ми? Родителите ми обясниха, че са се разбрали баща ми да реши как ще се казва първото им дете, а тя – второто. Тя, тъй като е холандка, ме кръстила Марко заради Марко ван Бастен”, допълни Асенсио.