Ръководството на Реал Мадрид е останало изключително разочаровано от поведението на част от играчите при ремито 2:2 срещу Виляреал четвъртък вечер, но също така сред босовете има недоволство от някои решения на наставника Сантиаго Солари, доложи „Марка”.

Равенството на „Ла Серамика” се приема за провал  по високите етажи на „Сантиаго Бернабеу”, макар че шансовете на Реал Мадрид за титлата да не са се съвсем изпарили. Към момента пасивът спрямо лидера Барселона е 7 точки, а всяка грешка оттук нататък ще бъде тълкувана като капитулация в битката за шампионското отличие. Във всеки случай шефовете на Реал по никакъв случай не желаят всичко на този фронт да се окаже загубено през януари, както се случи през миналия сезон.

Нуждата от победа при гостуването срещу Виляреал беше голяма и в 70 от игровите минути изглеждаше така, сякаш Реал ще успее да я постигне. Лукас Васкес направи голям пропуск останал очи в очи срещу вратаря Серхио Асенхо, когато в същото време можеше да подаде към непокрития Карим Бензема. Гол в тази ситуация означаваше 3:1 за „белия балет” и до голяма степен щеше да убие интригата. Като цяло обаче през второто полувреме в играта на Реал липсваше искрата и това съвсем не е допаднало на шефовете.

Последните са свели до вниманието на футболистите и треньорите, че подобен конформизъм не бива повече да се допуска. Отгоре настояват за подобряване на резултатите далеч от дома, при това по драстичен начин. Ръководството смята, че все още има време тимът да се намеси в пълна степен в битката за първото място.  В тази връзка е било обърнато внимание на практики и решения на играчи и наставници, които не се били по вкуса на управляващите фактори.

Ремито няма да промени тактиката на Реал по отношение на трансферния пазар. Брим Диас от Манчестър Сити на този етап остава първото и последно попълнение през януари 2019-а, макар че определено „лос бланкос” биха имали полза от по-сериозно подсилване.  Предвид новата травма на Бейл и постоянните здравословни проблеми на Мариано Диас, Карим Бензема остава единствената опция в атака. В същото време левият бек Марсело не е готов нито физически, нито психически да играе пълни 90 минути, ала към момента Солари не разполага с друг вариант за неговата позиция.