Реал Мадрид се намира в криза. Отборът воден от Жулен Лопетеги не само не успя да постигне успех в последните три мача, но и няма отбелязан гол. Това обстоятелство се отнася, както за Ла Лига, така и за Шампионска лига. Именно поражението с 0:1 от ЦСКА Москва е последният пример за неуспеха на „кралете“.

Един от тези, които се представи най-слабо на стадион „Лужники“ беше Марко Асенсио. Неговият футболен спад съвпада с упадъка в представянето на Реал Мадрид през последните седмици.

На лице е тенденция, че когато Асенсио играе добре, вкарва или прави асистенция – Реал Мадрид печели. И точно обратното, когато Марко се предствя слабо, „кралете“ губят.

Асенсио направи асистенция в първия кръг на Ла Лига, а Реал Мадрид спечели с 2:0 като домакин срещу Хетафе.

В третия кръг той отново игра доста силно, отличи се с една асистенция при победата с 4:1 срещу Леганес в третия кръг на Примера дивисион.

Той отбеляза и победния гол за Реал Мадрид при домакинството на Еспаньол от петия кръг на Примера дивисион.

Марко Асенсио има 3 асистенции и 1 гол в първите 9 мача на Реал Мадрид от началото на сезона.

От мача с Еспаньол, Реал Мадрид се намира в криза на играта и на резултатите, а Асенсио също не се намира в най-добрия си период. Той изглежда заразен от негативизма, който проникна в отбора.

Асенсио изглежда хаотично пред вратата на съперника и несигурен с топка в крака.

Без помощта на Асенсио, Реал Мадрид записа три последователни неуспеха: поражения от Севиля и ЦСКА Москва, както и равенство срещу Атлетико Мадрид.

Тези неуспешни мачове се случиха, както на „Сантиаго Бернабеу“, така и при гостувания. 

Трябва да се припомни, че Асенсио имаше същите симптоми и през миналия сезон. Когато отборът се справяше добре, той блестеше. Когато Реал Мадрид изпитваше трудности, Марко се скриваше на терена. Именно това бе причината Зинедин Зидан да го извади от игра в големи епизоди от сезона. 

Реал Мадрид трябва да възстанови най-доброто лице на Марко Асенсио, за да се върне към преследването на основните си цели.

Реал Мадрид продаде футболисти със 75 гола през последните две лета

Тони Кроос: Реал Мадрид има проблем с отбелязването на голове

Лука Модрич: Атмосферата в съблекалнята не е добра