Реал Мадрид загуби атакуващата си мощ. Отборът не е отбелязал гол вече пет часа и няма реализирано попадение в три последователни мача. Трябва да се върнем в годините преди престоя на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид, за да намерим подобен период на „кралете“ без отбелязано попадение. Това беше през януари 2007 година под ръководството на Фабио Капело. Оттогава, особено след подписването с португалската звезда през 2009 година, „белите“ не са се намирали в такъв негативен период.

От лятото на 2017 година Реал Мадрид предприе процес на раздяла с играчи в атака, които допринесоха много за тима.

Реал Мадрид продаде футболисти със 75 гола през последните две лета. „Кралете“ се разделиха с Алваро Мората, Хамес Родригес и с Кристиано Роналдо, който е най-добрият голмайстор в историята на Реал Мадрид (450 гола в 430 мача).

Мората и Хамес отбелязаха общо 31 гола през 2016/17. Юношата на Реал Мадрид реализира 20 попадения, а колумбийският футболист – 11. Кристиано Роналдо вкара 44 гола през сезон 2017/18.

Вярно е, че Реал Мадрид си върна Мариано Диас от Олимпик Лион. Той отбеляза 21 гола през миналия сезон, но за момента това изглежда като опит за закърпване на голяма дупка и не е успешно.

След продажбата на такива ключови играчи и оставянето в тима на футболисти от калибъра на Гарет Бейл и Карим Бензема, липсата на голове не трябва да изненадва. Жулен Лопетеги е притиснат до стената да намери решение на трудната ситуация, в която се намира.

Тони Кроос: Реал Мадрид има проблем с отбелязването на голове

Лука Модрич: Атмосферата в съблекалнята не е добра