Ръководството на Барселона е поръчало на екип от мениджъри изготвянето на специален доклад, който да оцени перспективите пред клуба, след като пандемията от коронавирус утихне. Докладът включва различни анализи и проучвания, които разкриват както икономическите заплахи в новите условия, така и възможностите, които ще се разкрият. 
 
Основните изводи бяха публикувани в La Vanguardia. Разработени са два варианта - "базов" и "оптимистичен". Според специалистите първият сценарий е по-реалистичен към днешна дата. При него сезонът в Ла Лига няма да бъде доигран, трансферният прозорец ще е отворен между 15 август и 15 септември, а мачовете ще се играят без зрители чак до февруари 2021 г.
Барселона губи по 3,3 млн. евро за всеки неизигран мач или мач без публика
 
Оптимистичният сценарий предвижда оставащите двубои от първенството да се изиграят в периода от средата на юни до средата на август. На тях няма да бъдат допускани фенове, а завръщането на публиката на стадионите ще стане възможно около средата на ноември. 
 
Независимо кой от двата варианта ще се превърне в действителност, в Барселона искат да са максимално подготвени, за да действат адекватно при променящите се пазарни тенденции и да не допуснат да изостанат спрямо другите големи клубове.