Изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Марин и старши треньорът Диего Пабло Симеоне са провели среща с Антоан Гризман в петък преди тържествата по повод спечеления трофей в Лига Европа.

Тримата са се срещнали на базата на Атлетико Мадрид, за да обсъдят бъдещето на френския футболист.

Хил Марин и Симеоне са се опитали да убедят Гризман да приеме новото предложение, което клубът му отправи и да не преминава в Барселона.

Според последните информации, от Атлетико Мадрид са предложили на Гризман нов петгодишен договор и заплата от 25 милиона евро на сезон. Финансовите условия в последната оферта на „дюшекчиите“ към французина са по-добри от тези, които са му предложени от страна на Барселона.

Освен това от клуба са му гарантирали, че освобождаващата клауза, която ще бъде записана и при новите условия контракта му ще бъде отново 100 милиона евро.

Симеоне се е опитал да обясни на Гризман значението му за клуба. Чоло също така го е мотивирал да се опита да спечели през следващия сезон с Атлетико Мадрид Шампионска лига, когато финалът ще се играе на „Уанда Метрополитано“.

Това е третият опит от януари насам на Хил Марин да убеди Гризман да остане в Атлетико Мадрид и да поднови своя договор с клуба.

В първите два случая Гризман категорично отхвърли отправеното му предложения.

Според информацията на вестник „AS“, французинът не е дал никакъв отговор на Хил Марин и Симеоне след срещата в петък.

Мълчанието на Гризман се тълкува като ясно послание относно неговото бъдеще. Очакваше се той да говори на празненствата по повод спечеления трофей от Лига Европа, но французинът запази мълчание, въпреки непрестанните викове, които го призоваваха да остане в отбора.