Ръководството на Атлетико Мадрид е предложило заплата от 25 милиона евро на сезон на Антоан Гризман в опит да го задържи на „Уанда Метрополитано“, твърди „Marca“.

Шефовете на испанския гранд правят всичко възможно, за да задържат 27-годишния футболист.

Изпълнителният директор на Атлетико Мигел Анхел Хил Марин дори се опита да притисне Гризман с изказване след финала в Лига Европа.

Гризман има договор с Атлетико до лятото на 2021 г., но е считан за сигурно ново попълнение на Барселона. Каталунците се готвят да активират клаузата за откупуване в договора на французина, която е на стойност 100 милиона евро.

Френският нападател беше привлечен в Атлетико Мадрид от Реал Сосиедад през 2014 година срещу 25 милиона евро. Това се оказа една от най-добрите инвестиции на "дюшекчиите", след като нападателят отбеляза 112 гола в 208 мача във всички турнири.

Гризман беше с ключова роля за спечелването на Лига Европа. Той вкара шест гола за 631 минути, като се разписа във всеки един етап в турнира, в който отборът му участваше - 1/16-финалите, осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и финала.