Бившият чешки национал Мартин Фенин е понесъл побой от страна на фенове на Барселона след загубата на каталунците с 2:3 от Айнтрахт Франкфурт в четвъртфинален реванш от Лига Европа.

34-годишният нападател на аматьорския Ржепорие е бивш играч на германския тим. Той носи екипа на „орлите“ в периода 2008-11 г. и не само е запазил отличните си отношения с хората от Франкфурт, но дори се е превърнал във фен на Айнтрахт. Заради това е пътувал до Барселона.

След края на мача обаче Мартин Фенин и съпругата му са нападнати от фенове на каталунците. Бившият чешки национал е съборен на земята, след което понася ритници по тялото. От кадрите става ясно, че преди началото на записа той също е бил атакуван, тъй като дрехите му са разкъсани. Впоследствие футболистът и неговата половинка са задържани от полицията, а на профила си в „Инстаграм“ не само публикува видео от понесения побой, но и разказа за ужасните си преживявания в ареста.

„След мача на „Камп Ноу“ бях нападнат, а след това арестуван и задържан за 36 часа. Държаха ме в килия с изпражнения на пода и без никаква храна и вода. Браво, Барса! Съпругата ми понесе всичко много тежко. Никой не се поинтересува от нас, дори не намериха човек, който да говори английски или немски“, сподели Мартин Фенин.