Реал Мадрид постигна поредна убедителна победа срещу Майорка, надигравайки съперника с 3:0 в последен мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Винисиус даде аванс на своя тим в 55-а минута. Карим Бензема удвои резултата в 77-а минута. Френският стрелец успя да оформи крайния резултат в 82-а минута - 3:0. 

16 снимки

Реал можеше да поведе още в началото, но Серхио Рико спаси удар на Бензема. Менди също опита да изненада бившия страж на ПСЖ, а пред другата врата Муричи закъсня да засече опасно центриране от фланга.

Кубо на няколко пъти беше фаулиран и определено си личеше, че е максимално мотивиран да се докаже срещу кралския клуб.

В средата на полувремето левият бек на Майорка Браян Оливан пробва да изненада Куртоа с изстрел извън наказателното поле, но белгийският страж беше на мястото си. От подобна позиция, но пред другата врата, Тони Кроос шутира в аут. "Белите" не съумяваха да наложат трайно надмощие най-вече заради агресивната игра на Майорка в средата на терена.

В 35-ата минута късметът се усмихна на мадридчани. Защитата пред Куртоа изпусна Анхел Родригес, но в последния момент Начо протегна крак и го спря. До топката стигна Пабло Мафео, който нанесе удар и уцели гредата. Малко преди почивката се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините, но изстрел на Алаба беше блокиран от бранител в червено-черно.

В началото на втората част "белите" успяха да наложат контрола си и това даде резултат в 55-а минута. Топката беше изгубена на около 25 метра от вратата на Майорка, а Карим Бензема успя да намери Винисиус Жуниор, който успя да прониже мрежата на Рико за 1:0. 

Тринадесет минути преди края на мача "белия балет" успя да вземе решителен аванс. Карим Бензема получи шанс да изпълни дузпа, застана зад топката и предоля Рико за 2:0. Пет минути по-късно Бензема реши всички с трети гол, а асистенцията беше дело на Марсело. 

Майорка - Реал Мадрид 0:3

0:1 - Винисиус (55)

0:2 - Карим Бензема (77)

0:3 - Карим Бензема (82)

Ето и съставите на двата тима:

Майорка: Рико, Мафео, Валиент, Райо, Оливан, Кубо, Санчес, Баба, Дани Родиргес, Анхел Родригес, Муричи;

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Алаба, Начо, Васкес, Каземиро, Кроос, Валверде, Родриго, Винисиус, Бензема;