Испанското издание „Ел Мундо“ публикува данни от четиригодишния договор на Лионел Меси с Барселона. Аржентинската футболна звезда подписа четиригодишен контракт с каталунците през 2017 г. Сега вестникът разкри подробности от него в статия със заглавие: „Договорът, който разруши Барселона“.

Според документа, за четирите години на договора Меси ще получи 555 милиона евро - фиксирани 138 милиона на сезон плюс допълнителни бонуси. 115 милиона евро са платени на лидера на Барса като премия само за подписването на контракта. Предвидени са и 78 милиона бонуси за лоялност към клуба.

Договорът на Лео Меси с Барселона е в сила до 30 юни 2021 г. През миналата година аржентинецът предприе опит да се възползва от клауза, която му позволява да прекрати съглашението си с клуба година по-рано. В крайна сметка реши да остане и през последната година от контракта.

Именно проблемите с Меси през лятото доведоха до сериозни сътресения в клуба. Недоволството на феновете доведе до оставката на президента Жорди Бартомеу и насрочването на извънредни избори за нова клубна управа.

В момента заявен интерес към 33-годишния футболист има от страна на Манчестър Сити и ПСЖ. През този сезон Меси е участвал в 23 мача на Барселона, в които е вкарал 15 гола и е направил шест асистенции.