Новият наставник на френския шампион Пари Сен Жермен Маурисио Почетино коментира пред испанския вестник „Marca“ най-различни теми след първия му месец начело на тима.

Той засегна темите за Неймар, Килиан Мбапе, както и евентуален трансфер на Лионел Меси в тима.

„Връзката с тях (Неймар и Мбапе) е спонтанна и естествена. Подходихме съвсем естествено и очакваме същото от тях. Ние не съдим хората и когато пристигнем на ново място, сме отворени за тази промяна. Те са нетърпеливи да ви видят, когато пристигате, да видят как ще разговаряте. Те са преди всичко хора и имат емоционална интелигентност, която ги кара да разберат всяка ситуация. Понякога тази връзка се постига с един жест или дума, не е нужно да отнеме година.”

Относно трансфер на Меси, аржентинският специалист отговори така:

„Уважавам останалите клубове, защото разбирам, че това може да ги разгневи. Но и разбирам света на футбола, в който няма светци и никой не може да се оплаква, всеки прави нужното, за да е по-добър. Това не е някакво скрито послание, но да не се правим на по-големи светци от Папата. Каквото и да кажа за Меси, то ще бъде интерпретирано неправилно и ще остане неразбран. Той е страхотен футболист и ще пасне навсякъде, но аз съм щастлив с това, което разполагам“.

Почетино изрази и своята увереност от това, че Мбапе ще остане в ПСЖ, като подпише нов договор. Специалистът коментира и ситуацията с изтичащия договор на капитана на Реал Мадрид Серхио Рамос