Агусти Бенедито, който на два пъти се кандидатира за президент на Барселона, не успя да събере нужния брой подписи в желанието си да предизвика свикването на вот на недоверие към клубния бос Хосеп Мария Бартомеу.

Противниците на Бартомеу напредват с подписите

Точният брой събрани подписи е 12,504, а подписката може да добие официален вид само ако бъдат събрани общо 16570 подписа от запалянковци, съобщават медиите в Испания.

Бенедито уведоми чрез факс шефовете на Барселона, че смята да подаде жалба срещу тях. Според него правата на желаещите уволнението на Бартомеу са сериозно нарушени, тъй като от каталунския гранд поставиха краен срок за събирането на необходимия брой подписи до 27 септември.

Бивш каднидат за президент на Барса се опитва да свали от власт Бартомеу

Самият Бенедито заяви, че ще събира парафи до втори октомври, което по негово твърдение, би увеличило драстично шансовете му за успех.

„Ако не бяха нарушили волята на обществото, третият вот на недоверие в историята на Барселона към ръководството, щеше вече да е факт.

Борещите се срещу Бартомеу вече с над 10 хиляди подписа

Бенедито също така предостави документ, който показва, че е спазил устава. След това нотариусът Хосе Ангел Руйд Прадо провери, преброи и накрая унищожи събраните подписи.