Бившият кандидат за президент на Барселона Агусти Бенедито съобщи, че е събрал над 7 хиляди подписа в желанието си да предизвика свикването на вот на недоверие към клубния бос Хосеп Мария Бартомеу.

След мачовете срещу Еспаньол и Ювентус на „Камп Ноу” конкретната цифра наброява 7278 подписа. „Това са 40 процента от бройката, която ни е нужна”, коментира Бенедито. Той поясни, че 2920 от парафите са събрани в деня на каталунското дерби, 3360 при първия мач за Шампионската лига и 698 в останалите дни.

Бюлетини за вот на недоверие хвърчат из Барса

Опонентът на Бартомеу уточни също така, че ще разпрати свои доброволци навсякъде из Каталуня. Към момента има само 16 локации, където могат да се събират подписи. Бенедито смята, че веднъж щом организацията му започне да функционира на пълни обороти, ще събира по около 400 подписа на ден.

Той възнамерява да продължи своята дейност до 2 октомври, което обаче е в разрез с крайния срок, който Барселона постави – 27 септември. „Ако има място за интерпретации, както в случая става дума за три работни дни, то се надявам клубът да приеме. Нямам никакво съмнение, че ако на 2 октомври се явим с 18 хиляди или 19 хиляди подписа, клубът ще ги приеме”, допълни Бенедито.