Централният защитник на Барселона Жерар Пике изрази любопитно мнение що се отнася до сериозните спънки, които изпитва клуба в опита си да привлече нови играчи през летния трансферен прозорец.

Трансферна лудост или глупост: ПСЖ води Барса за носа

Както е известно каталунците се разделиха с Неймар срещу рекордната сума от 222 милиона евро. Бразилецът пое в посока Пари Сен Жермен и оттогава “блаугранас” опитват да привлекат нови попълнения в редиците си. Каталунският гранд обаче удря на камък при всеки свой ход на пазара, като до момента не може да постигне споразумение нито с Ливърпул за Филипе Коутиньо, нито с Борусия Дортмунд за Усман Дембеле.

“Коутиньо и Дембеле искат да се присъединят към Барселона. Това е повече от ясно. Проблемът е, че след продажбата на Ней клубовете знаят, че имаме достатъчно пари. Не мисля, че до реални сделки не се стига, защото играчите не желаят това. Просто в момента, към който и играч да погледне клубът, ще му струва много”, каза Пике пред медиите.

От Борусия: Сделка с Барса за Дембеле няма

30-годишният футболист коментира и случващото се около звездата на Барселона Лионел Меси. Аржентинецът все още не е подновил договора си с клуба, въпреки че по-рано през лятото от клуба съобщиха, че са постигнали споразумение с нападателя.

“Не се притеснявам изобщо, тъй като го познавам много добре. Знам, че обича Барселона повече от всекиго и не се притеснявам, че няма да подпише контракта си”, допълни испанският бранител.