Ръководството на Барселона е готово да последва примера на Пари Сен Жермен и да напише нова глава в трансферната история на футбола. На практика парижани не оставиха голям избор на каталунците, след като им отмъкнаха Неймар под носа срещу сумата от 222 милиона евро. “Блаугранас” трябваше да намерят начин да се спасяват от положението, а когато нещата се случват в последния момент, обикновено се налага да си платиш за това.

Дембеле в Барселона срещу 105 милиона

Е, след като каталунците прибраха многото милиони от преминаването на бразилската перла във френския гранд, то напълно резонно цените на играчите, към които се насочиха от Барселона скочиха главоломно.

Това се случи и с последната придобивка, която са напът да си осигурят “блаугранас” – Усман Дембеле. Късно вечерта в четвъртък стана ясно, че Барселона е на път да финализира сделката за 20-годишния футболист на Борусия Дортмунд.

Според информация на Sport.еs каталунците ще се наложи да се бръкнат много дълбоко за нападателя на “жълто-черните”. Толкова дълбоко, че чак Дембеле ще се превърне във втория най-скъп трансфер в историята на футбола. 105 милиона евро – толкова ще плати Барса на Борусия за новото си попълнение.  Също така в предложението влизат само още едни 40 милиона евро във формата на бонуси в зависимост от представянето на французина с фланелката на каталунците.

Борусия обявява трансфера на Дембеле в петък

До тук евентуално са 145 милиона евро. Все още няма информация какви лични условия е успял да договори Дембеле с Барселона. Sport.es съобщава още, че договорът му ще е за срок от 5 години. Тръпнем в очакване да разберем каква ще бъде заплатата, вписана в контракта на футболиста. Само припомняме, че най-скъпият трансфер в момента прибира по 865 хиляди евро на седмица или по 45 милиона евро годишно.

От Борусия насрочиха пресконференция за петък на обяд, когато се очаква официално да потвърдят преминаването на френския футболист на „Камп Ноу“. Очаква се Дембеле да пристигне в Барселона в неделя, a официалното му представяне като играч на каталунския гранд да бъде в понеделник.