Защитникът на Барселона Жерар Пике хвърли вината върху предсезонната подготовка в САЩ и Япония за колебливия старт на сезона.

Каталунците надиграха у дома с минималното 2:1 Виляреал във вторник вечер, за да застанат временно четвърти в класирането на Ла Лига с актив от десет точки след първите си шест мача. „Блаугранас“ нямат успех при гостуване от началото на кампанията и остават без суха мрежа.

„Нямахме възможност да тренираме пълноценно, пътувахме много и това се отразява на терена, както сами виждате – има играчи, които все още не са в оптимална форма, други, които изпитват леки болежки“, сподели бранителят пред журналисти.

Предсезонната подготовка не ни помогна по никакъв начин, но ние сме Барселона и няма място за оправдания“, заяви той.

Барселона игра срещу Челси и Висел Кобе в Япония през юли, преди да се завърне в Каталуня за среща с Арсенал за трофея „Жоан Гампер“. Впоследствие испанските шампиони пътуваха до САЩ за два мача с Наполи – в Маями и в Мичиган. Шест дни по-късно те гостуваха на Атлетик Билбао в откриващия кръг от първенството, където отстъпиха с 0:1 след великолепното изпълнение на неостаряващия нападател на баските Ариц Адуриц.

Луис Суарес получи контузия в двубоя, но се завърна наскоро, като все още не е оптимална спортна форма. Някои от привържениците на Барса забелязаха това по време на вчерашния мач с Виляреал и освиркаха уругваеца, който така и не успя да влезе в срещата.

„Разбирам, че феновете имат свое мнение и го изразяват, но не бих обърнал достатъчно внимание на това. Бихме искали да печелим винаги с 4-5 гола разлика, но това не е винаги възможно“, завърши Пике. /БГНЕС