Защитникът на Барселона Жерар Пике бе доста критичен към тима след минималния успех над Валядолид с 1:0 в мача от 24-ия кръг на Ла Лига. Бранителят изрази мнение, че каталунците не са показали добро лице и ако не подобрят играта си, ще имат проблеми във вторник срещу Олимпик Лион. Двата състава ще се изправят един срещу друг в първи мач от осминафиналите за Шампионската лига.

„Изобщо не играхме добре. Това не е лицето, което искаме да показваме. Най-хубавото от всичко в този двубой е победата, но усещането след мача не е приятно. Трябва да внесем подобрения. Във вторник (бел. ред. – в двубоя от Шампионската лига срещи Олимпик Лион) трябва да покажем други, по-добро лице, иначе нещата няма да се получат добре за нас. Ако не сме бързи, когато топката е в краката ни, ако не контролираме играта, ако не създаваме положения, ставаме по-слаб отбор. Това го знаем и ние, и нашите съперници“, отбеляза Пике.

Жерар Пике

източник: Gulliver/Getty Images

Помолен да коментира дузпата, която бе отсъдена за нарушение срещу самия него, Пике обясни: „Бутнаха ме отзад и ме дестабилизираха. Хванаха ме за рамото. Това е дузпа. Това е достатъчен контакт, за да падна“.

Припомняме, че 11-метровият наказателен удар бе превърнат в гол от Лео Меси, който в края на мача пропусна да удвои отново от бялата точка. Съдията отсъди за втори път дузпа в полза на „блуагранас“ в мача в края на двубоя, когато свири нарушение срещу Филипе Коутиньо в пеналта.

Валверде: Отборът е готов да покаже най-доброто си лице в следващите мачове