Барселона постигна пестелива победа с 1:0 при домакинството на Реал Валядолид на „Камп Ноу“ от 24-ия кръг на Ла Лига. Каталунците имаха пълно превъзходство в срещата, но направиха много сериозни пропуски, които ги лишиха от по-убедителен успех. Играчите на Реал Валядолид не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на Марк-Андре тер Стеген и да принудят германският вратар да се намесва.

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде даде почивка на някои играчи, които не започнаха в титулярния състав, а се появиха в игра през второто полувреме, като Луис Суарес, Филипе Коутиньо и Иван Ракитич. Клеман Ленгле и Нелсон Семедо изобщо не се появиха в игра.

Кевин-Принс Боатенг създаде първата опасност в мача в 9-та минута. Той получи топката и влезе в наказателното поле на Валядолид, но след това ударът му бе отразен от Жорди Масип.

Каталунците организираха добра атака в 18-та минута. Меси комбинира с Боатенг, но ударът му бе блокиран.

Лионел Меси направи страхотен пробив в 41-та минута, след което стреля, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Масип.

Съдията Мунуера свири дузпа за Барселона в 42-та минута за нарушение на Мичел срещу Жерар Пике.

Дузпата бе реализирана от Лионел Меси в 43-та минута и Барселона поведе с 1:0.

Лионел Меси отправи много опасен удар в 49-та минута, но Жорди Масип демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Усман Дембеле изведе Меси на много добра позиция в 53-та минута, но аржентинецът стреля в аут.

Серхи Роберто пусна перфектен извеждащ пас към Кевин-Принс Боатенг в 55-та минута. Ганаецът излезе сам срещу Жорди Масип, но не успя да го предолее.

Луис Суарес се появи в игра в 60-та минута на мястото на Боатенг.

Барселона направи много сериозен пропуск в 64-та минута. Първо Суарес не успя да предолее Масип, след като излезе сам срещу вратаря на Валядолид. След това Меси пропусна да вкара.

Филипе Коутиньо влезе в игра в 70-та минута на мястото на Усман Дембеле.

Серхи Роберто стреля от границата на наказателното поле на Валядолид в 78-та минута, но топката премина много близо встрани от десния стълб на вратата на Жорди Масип.

Съдията Мунуера свири втора дузпа за Барселона в 83-та минтуа, след като Кико Оливас спъна Филипе Коутиньо в наказателното поле на Валядолид.

Отново Меси изпълни дузпата, като отново, както при първия наказателен удар стреля в долния ляв ъгъл на вратаря, но Жорди Масип се представя страхотно и спаси. След това Меси посрещна отбитата топка и стреля с глава, но Масип отново бе на мястото си и спаси.

Лионел Меси има 12 пропуска от общо 62 изпълнени дузпи в своята кариера.

Лионел Меси отправи нов опасен удар в 88-та минута. Той стреля от границата на наказателното поле на Валядолид, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Масип.

Луис Суарес направи фрапантен пропуск в 89-та минута.

Барселона направи нов невероятен пропуск в третата минута на добавеното време на срещата. Каталунците организираха чудесна контраатака и бяха четирима на двама. Лионел Меси подаде към Луис Суарес, който успя да си нагласи топката, но Жорди Масип успя да избие удара му.

Барселона продължава да е лидер в класирането с 54 точки, а Валядолид е петнадесети с 26 точки.