Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес планира мощно прочистване на отбора след края на настоящия сезон. Според вестик "Спорт", той няма да пожали никого, който не се представя на максимума на възможностите и ще го продаде при първата оферта. 

Според изданието, в списъка има много играчи, но най-големите имена в тях са на Иско Аларкон, Лука Модрич, Кейлор Навас, Гарет Бейл, Карим Бензема и Марко Асенсио. Някои от тях ще получат шанс да докажат с изявите си до края на сезона, че имат място на "Бернабеу", докато други са напълно зачеркнати. 

Със сигурност в Мадрид няма да останат Иско и Навас. На тях им се търсят отбори възможно най-скоро, защото тровят атмосферата в съблекалнята с поведението си и мусенето си заради статута си на резерви. Поне един от тях може да си замине и през зимата. 

Според Перес, Асенсио и Модрич са загубили блясъка и желанието си за изяви с белия екип и затова също може да бъдат продадени. Все пак хърватинът ще получи шанс, защото спечели Златната топка и изкара много натоварено лято на Световното първенство и при него всичко може да се дължи само на загуба на форма заради напредналата му възраст - 33 години. 

Колкото до Бейл и Бензема, те бяха доскорошните големи любимци на боса, но вече са загубили този статут. Ако не покажат, че заслужават мястото си в отбора, вече няма да бъдат защитавани от него и ще си тръгнат при първата оферта. Те също имат време до края на сезона да се докажат.