След предстоящата реконструкция „Сантиаго Бернабеу“ ще бъде най-голямият дигитализиран стадион на бъдещето. Такова мнение изрази президентът на „белия балет“ Флорентино Перес по време на представянето на проекта.

Очаква се ремонтните дейности на съоръжението продължат 42 месеца. За реализацията им клубът ще вземи кредит в размер на 575 милиона евро. Дългът се погасява в следващите 30-35 години.

Флорентино Перес

източник: БГНЕС

Специално видео показа как трябва да изглежда след тях стадионът, който е открит  на 14 декември 1947 година. На презентацията присъстваха представители на общината на Мадрид, както и на различни политически сили.

„Това е мястото, на което ние мадридистите събираме силата в едно от 117 години насам. Тук продължаваме да мечтаем да правим Реал най-адмирирания клуб в света. “, каза Перес и допълни: „Мадрид е клуб за всички и на всички“.

„Стоим пред един от големите проекти на бъдещето за Реал и за града“, каза още президентът на Кралския клуб.

„По време на нашия мандат сме инвестирали 500 милиона за подобряването на базите ни – 269 милиона в „Бернабеу“ и 231 милиона във Валдебебас. Всичко, за да може да се чувстваме горди от подобренията на нашата собственост“, допълни Перес.

Флорентино Перес

източник: БГНЕС

„Трябва да имаме поглед в бъдещето. А то минава през нов „Бернабеу“, който да е отражение на 21-ви век – с всички необходими системи за сигурност, с всичко нужно за комфорта, с най-добрите технологии. Започнахме този път още през 2009 година и не бе лесен. Искаме „Бернабеу“ да се превърне в най-големия дигитализиран стадион на бъдещето, който ще се изплати с приходите, които ще дойдат след откриването му“, каза още Перес.