Бранителят на Атлетико Мадрид - Хосе Хименес, е фаворит на Флорентино Перес за заместник на Рафаел Варан, при напускане на французина от тима на Реал Мадрид.

В последните седмици усилено се говори, че Варан иска да съблече "бялата" фланелка, като дори според някои медии - играчът вече е заявил това си желание пред клубното ръководство.

Самият Зинедин Зидан иска да привлече сенегалския защитник на Наполи - Калиду Кулибали (27 год.). Но амбициите на треньора се разминават с тези на президента, който залага повече на Хименес (24 год.), част от градския съперник Атлетико, пишат в Испания.

Откупуващата клауза на Хименес в момента е 120 млн. евро, след като уругваецът подписа своя контракт с "дюшекчиите" до 2023 г.

Перес вече говори лично с бранителя по време на финала за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс (3:1) на "Сантиаго Бернабеу" в края на миналата година. 

Реал вече осъществи един трансфер на защитник - този на Едер Милитао от Порто за рекордните 50 млн. евро. Начо Фернандес остава още една опция в тази зона на терена.   

Важните имена при евентуалния трансфер на Погба в Реал