Футболният специалист Мануел Пелегрини, който изкара кратък период начело на Реал Мадрид от 2009-а до 2010-а година, разказа любопитни подробности за работата си на „Сантиаго Бернабеу“. Чилиецът говори пред местни издания, като сподели, че шефовете в Кралския клуб са му казвали, че има футболисти, които на всяка цена трябва да играят.

„Една от най-сериозните дискусии, които имах в Реал Мадрид, беше свързана с представянето на футболистите. Шефовете настояваха, че някои играчи трябва непрекъснато да получават минути, а аз никога не приех това“, обясни Пелегрини, който пое Уест Хем.

„През кариерата ми до момента играчите, с които съм работил най-лесно, са Кристиано и Раул. Не ме вълнува колко печелят – те са отлични спортисти“.

Запитан за контактите му с останалите му колеги, Пелегрини отвърна: „Поддържам добри отношения с всички треньори, в това число и Моуриньо. Наскоро се видяхме в Лондон – поздравихме се и се прегърнахме“.

Пелегрини има немалък опит във Висшата лига. В периода от 2013-а до 2016-а година бе начело на Манчестър Сити. Той изведе „гражданите“ до три трофея, сред които титла и две отличия в турнира за Купата на лигата.


Още новини: 

Пелегрини иска 4-5 нови попълнения

Официално: Пелегрини пое Уест Хем