Трансферният пазар след продажбата на Неймар от Барселона на Пари Сен Жермен буквално полудя.

Полудя до степен, че получените огромни 222 милиона евро май няма да стигнат на каталунците за повече от едно класно попълнение за заместник на бразилеца. А някои там се надяваха невероятните пари да се окажат стабилна компенсация за отнетия от парижани суперкласен футболист и отсъствието му да не се усети.

На този етап усилията на гранда от „Камп Ноу“ са насочени основно към двама футболисти – Коутиньо от Ливърпул и Усман Дембеле от Борусия Дортмунд.

Но ефектът „Неймар“ играе лоша шега на напълнилите касата си „блау-грана“, защото само при почукване на вратата на някой клуб, трансферната цена на искания играч скача неимоверно.

Според последните информации от Острова, Ливърпул вече иска 140 милиона евро за Коутиньо, както пише The Times.

От своя страна Борусия Дортмунд вдигна цената за Дембеле на внушителните 150 милиона евро. 140 милиона плюс 150 милиона прави 290 милиона, показват простите сметки.

С други думи внушително изглеждащият катарски чек за 222 милиона евро на ПСЖ се оказва с 68 милиона по-малък от възможността Барселона да привлече повече от един класен нов футболист в своя лагер.

Sky Germany: Дембеле притиска Борусия да го продаде на Барса

Освен тези двамата, Барселона иска още двама – Иниго Мартинес от Реал Сосиедад за 32 млн. и Жан-Микаел Сери от Ница за 40 милиона. С които общата евентуална сметка за плащане от Барселона набъбва на 362 милиона евро.

Първоначално Барселона имаше за харчене 80 милиона евро от бюджета си, като вече бяха похарчени 30 милиона за Семедо от Бенфика.

Така че реално Барселона разполага с 272 милиона за харчене. Ще стигнат за последните двама и ще останат. Но нито Мартинес, нито Сери са от топфутболистите в света, от които се нуждае най-много Барса.

Както вече отбелязахме, за повече от един футболист с „висок“ профил парите не стигат.

Какво, всъщност, са някакви си 222 милиона евро?! Оказват се прашинка в морето, пълно с гладни акули, подушили кръвта от апетитната хапка Неймар и... полудели.