Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард вярва, че бразилската звезда Филипе Коутиньо трудно ще напусне клуба през летния трансферен прозорец. Полузащитникът, който е един от основните футболисти на Юрген Клоп, представлява сериозен интерес за Барселона, а спекулациите за бъдещето му не спират.

Една оферта на „каталунците“ вече бе отхвърлена, но се очаква испанският клуб да отправи ново предложение на стойност 100 млн. паунда.

В Ливърпул непоклатими в позицията си за Коутиньо

„Ситуацията за Ливърпул е много, много трудна. Особено когато става дума за латиноамерикански футболисти, които винаги казват, че за тях е мечта да играят за Барселона. Изпитах това преди и като играч, и като фен с Масчерано и Луис Суарес. Ситуацията е много трудна за клуба“, коментира Джерард, който в момента е треньор на една от младежките формации на „червените“.

Коутиньо казал на Клоп, че иска да бъде продаден

„Добрата новина от гледна точка на феновете е, че мениджърът иска да го задържи. Ръководството също иска той да остане. Ситуацията не е такава, че Ливърпул да се нуждае от пари.“

„Ливърпул не е клуб, който продава и ще направят всичко възможно той да остане. В крайна сметка всичко опира до Филипе Коутиньо и решението му, какво е готов да направи и каква война е готов да вдигне, за да се измъкне, защото Ливърпул няма да го улесни“, каза още бившият лидер на „мърсисайдци“.