Отборът на Барселона полага големи грижи за здравето на Лионел Меси. Въпреки това той няма да бъде на линия за предстоящия мач на тима от Ла Лига, като официалната версия продължава да е контузия на нападателя.

Сред част от феновете и журналистите обаче започват да се прокрадват различни мнения, които са в противоречие с обявеното от каталунците.

Някои от привържениците са недоволни заради противоречивата информация за здравето на аржентинеца. На 21 август стана ясно, че Лионел Меси е готов за игра и тренира с общата група, очакваше се той да се появи срещу Бетис поне за около 60 минути, но нападателят дори не влезе на терена.

След това отново се заговори, че е влязъл в лазарета, но Меси за пореден път продължи да тренира с групата.

Журналисти от Marca твърдят, че отсъствието на нападателя на Барселона не е свързано с контузия, а с капризите на звездата. Не е тайна, че Лионел Меси се надявал Неймар да се завърне в клуба, но президентът Хосеп Бартомеу не успя да изпълни обещанието си. Във Франция се появиха дори слухове, че всичко това било спектакъл от страна на боса на Барса, който нямал никакво намерение да връща Неймар.

Според журналистите тази теория е достигнала до Лионел Меси, а аржентинецът се ядосал и сега водел президента на каталунците за носа.

В крайна сметка, испанските издания съобщават със сигурност, че нападателят няма да играе срещу Валенсия на „Ноу Камп” в събота. Той не е участвал в нито един двубой на каталунците от началото на сезона.