Отборът на Аржентина записа впечатляваща победа с 4:0 над Мексико в контролна среща между двата тима, играна на “Аламодоум” в Сан Антонио, САЩ. “Гаучосите” бяха без някои основни играчи, включително и голямата си звезда Лионел Меси. В негово отсъствие обаче блесна нападателят на Интер Лаутаро Мартинес, който вкара три от четирите гола в мача, съответно в 17-та, 22-а и 39-а минута. Другото попадение в срещата бе дело на Леондро Паредес от дузпа в 33-та минута.

14 снимки

Стрелецът Мартинес имаше незабравима вечер, след като откри резултата още в 17-та минута. Той получи топката на около 30 метра от вратата на Мексико и се разходи катона шега между 3-ма защитници, преди да прати кълбото зад стража Гилермо Очоа. 

Вторият гол не закъсня и негов автор отново бе острието на Интер. Нова контраатака, при която Мартинес и Езекиел Паласиос си размениха подавания преди първия да остане очи в очи с Очоа и да направи резултата 2:0. 

"Гаучосите" обаче нямаха намерение да спират до тука. В 33-та минута те получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана полузащитника на Пари Сен Жермен Леандро Паредес, който преодоля мексиканския вратар за 3-ти път в двубоя. 

Крайният резултат, както се оказа, беше оформен още до края на първата част. След поредна бърза контраатака Мартинес беше изведен за 3-ти път сам срещу Гилерно Очоа и за трети път не сбърка, за да оформи своя хет-трик и крайното 4:0.