Финалът за Купата на Краля може да бъде отложен от първоначалната дата, на която трябваше да се проведе. Битката между Барселона и Севиля по програма е насрочена за 21 април. 

Желанието на каталунците двубоят да се състои в Мадрид може обаче да наложи промяна на датата, пише вестник "Ас". Причината е, че единствената опция за стадион-домакин е "Уанда Метрополитано", защото Реал Мадрид от сега е обявил, че на "Бернабеу" финалът тази година няма да се състои категорично. 

Датата 21 април обаче се пада през уикенда, в който второто по големина съоръжение в Мадрид ще бъде заето от домакина му Атлетико. "Дюшекчиите" имат мач с Бетис във въпросния ден. Така отложените заради финала за Купата на Краля ще трябва да станат три. 

Другите два са ясни - те са на участниците на финала. А именно Барселона - Виляреал и Севиля - Реал Мадрид. Подобна бъркотия в програмата не е по вкуса на Испанската лига и затова може да се стигне до пренасрочване на битката за трофея за друга дата. 

Очаква се дискусиите около насрочването на финалния сблъсък да започнат другата седмица. Резервните варианти за домакин са "Местая" и "Санчес Писхуан", но Барса категорично ще се възпротиви да играе на стадиона на съперника си, така че опциите не са много.