От ръководството на Барселона увериха, че не са били предприети никакви неправомерни действия към Атлетико Мадрид в опит да бъде уреден трансфер на Антоан Гризман на "Камп Ноу".

Атлетико сезира ФИФА заради Барса

По-рано през деня испанскиите медии съобщиха, че "дюшекчиите" са предприели действия да сезират ФИФА по подозрения за тайни преговори, водени между представителите на френския нападател и шефовете на каталунския гранд. 

Както е известно Гризман подписа нов договор с “рохибланкос” през изминалото лято. Контрактът му е в сила до 2022 година, а според правилника на международната федерация подобни разговори с цел трансфер са абсолютно забранени.

Говорител на каталунския клуб е заявил пред "Marca", че Барселона няма договорка с Гризман и няма нищо нередовно в действията на каталунците спрямо Атлетико Мадрид. 

От Барса потвърдиха, че са влезли в контакт с Гризман

"Ръководството на Барселона не се договорило с нито един играч. От това се подразбира, че не е било извършено никакво неправомерно действие", категорични са от каталунския гранд.

Барселона ги грози сериозно наказание, ако това оплакване придобие реални измерения. Припомняме, че Барселона вече пострада от подобен тип нерегламентирани преговри. Тимът бе наказан от ФИФА през 2014 година заради нарушения на каталунския клуб в сделките с международни играчи под 18-годишна възраст. Тогава “блаугранас” нямаха право на входящи и изходящи трансфери в рамките на 14 месеца.