Тъмни облаци надвиснаха отново над легендата на Барселона и световния футбол Лео Меси. Според аржентинското издание Todo Noticias, местната прокуратура е повдигнала обвинения за пране на пари към футболиста и баща му Хорхе. 

Обвиненията са били повдигнати от прокурора, занимаващ се изцяло само с финансови престъпления - Пабло Турано. Те са на базата на събрани доказателства за нередности при операциите на благотворителната фондация на Меси. 

В нея са постъпвали средства, които не са били декларирани и впоследствие са били пренасочвани към офшорни сметки. Те са били на компании, регистрирани в Швейцария, Уругвай и Белиз. Всички тези компании са свързани с бащата на футболиста - Хорхе. 

Именно родителят на Меси се занимава с финансовите му операции, но от негово име, затова и двамата може да се наложи да отговарят пред съда и евентуално да получат присъди. Футболистът на Барселона вече има 21-месечна присъда за укриване на данъци в Испания, но заради разпоредбите на местното законодателство, не му се наложи да лежи в затвора.