Новото лятно попълнение на Реал Мадрид Винисиус Жуниор определено привлече вниманието в дебюта си за „белия балет”, който дойде при 1:2 от Манчестър Юнайтед в летния турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Единадесет дни след подписването на своя договор 18-годишния талант демонстрира почти пълния си арсенал, в това число и доста нелепа симулация.

Бързоногият футболист определено се постара да бъде забелязан от своите и чужди фенове, като при всяка удобна възможност демонстрираше уменията си топката. Доста от привържениците на „лос бланкос” се впечатлиха от пробива му в 24-ата минута, когато с каскада от финтове  младокът тотално разнебити Тимъти Фосу-Менса.

Съвсем на другия полюс обаче беше изявата на Винисиус в началото на второто полувреме, когато Матео Дармиан го притисна в половината на Реал. Младокът видимо се притесни от присъствието на далеч по-опитния италианец, който заплашително се засили към него. В последния миг Дармиан се отказа да търси контакт, ала все пак Винисиус доста театрално се просна на тревата, уж изпитвайки невероятна болка. Още по-смешното че, бразилецът се хвана за лицето все е едно е бил ударен от съперника си, а Дармин дори не направи посягане с ръка.