Новото сръбско попълнение на Реал Мадрид Лука Йович даде обширно интервю пред германските медии, в което коментира предпочитания от него стил на игра, както и първите му стъпки във футбола като юноша.

21-годишната изгряваща звезда на европейския футбол премина в състава на “кралския клуб“ за сумата от 65 милиона евро от германския Айнтрахт Франкфурт. Самият Йович акцентира, че е привърженик на използването на интелигентността си, за да спечели предимство на футболния терен.

“Когато бях на 15 години, играех срещу момчета, които бяха на 18 и вкарвах по 40 гола на сезон, главно заради физиката ми. Вече обаче не мога да съм като ракета за 90 минути, предпочитам простичките неща и използвам сила единствено, когато не мога да се наложа с интелигентност в играта“, коментира младокът.

Йович говори и за най-хубавите с моменти в клуба, в който той се е изградил като играч – сръбският колос Цървена звезда.

“Най-хубавият ми момент беше при дебюта за Цървена звезда на 28-ми 2014 година, когато успях да отбележа решителния гол, с който спечелихме титлата. Датата все още е гравирана върху обувките ми“, сподели той.

“Един от най-тъжните моменти за мен беше, когато бях продаден на Бенфика по средата на следващия сезон. Бяхме с 20 точки преднина и исках да остана, за да спечелим още един титла. След като кацнах в Лисабон плаках 3 дена.

Сръбският национал отбеляза и ключвата роля, която е изиграл бившият треньор на Айнтрахт Франкфурт Нико Ковач за развитието му.

“Ковач ми помогна да намеря правилния път. Той постоянно изискваше повече от мен, не ми даваше и миг спокойствие. Много съм му благодарен, той ме направи по-добър играч и по-добър човек“, завърши новата звезда на Реал.