Надеждите на Реал Мадрид да се отърве от ненужния вече Гарет Бейл претърпяха сериозен удар. Рекордната покупка на „белия балет” остава все така твърдо решен да се бори за мястото си в тима и вече се подготвя за старта на предсезонните тренировки.

До този момент „белия балет” осъществи 5 входящи трансфера, като на „Сантиаго Бернабеу” акостираха скъпи попълнения като Лука Йович, Еден Азар, Ферлан Менди, Родриго Гояс и Едер Милитао. След тяхната поява първият тим на „кралете” официално наброява 37 играчи и е ясно, че тепърва ще видим серия от продажби.

Надеждите на клубния бос Флорентино Перес бяха, че Бейл ще бъде един от хората, чийто продажби ще донесат сериозни приходи. Предвид факта, че интерес към 29-годишния уелсец не липсва, на „Бернабеу” очакваха сравнително лесно да го пласират зад граница. В идеалния случай това трябваше да се случи преди началото на лятната подготовка, която за Реал стартира на 8 юли.

Според изданието Goal.com не само че Бейл няма да си тръгне, но също така той ще лети заедно с играчите за Монреал, където ще бъде тренировъчният им лагер. В разговорите си с клуба Бейл е бил категоричен, че би приел трансфер само ако се намери друг тим, който да му предложи същата заплата, каквато получава в Реал Мадрид. Проблемът за „лос меренгес” е, че договорът на левичаря е валиден чак до юни 2022 година.

За момента патовата ситуация изглежда пълна – Goal.com уточнява, че няма предвидени нови срещи между клуба и играча през следващите седмици. В същото време в офисите не са пристигали конкретни предложения за Бейл. Ако не се получи някакъв сериозен обрат, то по всяка вероятност Бейл и треньора Зинедин Зидан ще имат конфузна среща помежду си – предвид тоталното пренебрежение на специалиста спрямо нападателя – след малко повече от седмица.