Неделната програма предлага два любопитни сблъсъка за феновете на испанския футбол.

След като в събота лидерът Барселона взе поредния си пълен комплект точки, а мадридските грандове Реал и Атлетико се препънаха, сега на сцената излизат отборите, които ще се борят за влизане в Топ 10 на шампионата или още опитат да оцелеят през този сезон. Ето какво можем да очакваме от сблъсъците.

Неделната програма в Испания започва още в 13 ч. с мача Леганес - Виляреал.

Еспаньол – Леванте

Каквито и мисли да ви навяват тези отбори, във втория мач от неделната програма един срещу друг излизат четвъртият срещу седмия, като и двата тима имат по 4 т. - една победа, една загуба и едно равенство от началото на сезона.

„Папагалчетата“ все още се адаптират към живота с новия наставник Руби. Всичко изглеждаше добре при успеха над Валенсия с 2:0 у дома във втория кръг. Изглежда, че липсата на голмайстора от миналия сезон Жерард Морено не се усеща поради присъствието на лятната покупка Борха Иглесиас. Леванте също събра 4 т. до момента след емоционалното равенство 2:2 с градския съперник Валенсия в кръга преди паузата. Основен елемент в състава на валенсианците е отдаденият под наем от Реал Мадрид нападател Борха Майорал.

Централният защитник Давид Лопес е с мускулен проблем и под сериозна въпросителна за домакините, докато Оскар Дуарте по всяка вероятност ще се появи от първата минута. Серхио Гарсия по-скоро ще бъде предпочетен на мястото на Пабло Пиати по левия фланг на атаката на домакините от „Корнея Ел Прат“.

За Леванте Коке пропуска срещата заради наказание, след като бе изгонен при хикса с Валенсия.  Педро Лопес ще бъде по десния фланг, а Хема ще си партнира със Серхио Постиго в сърцето на защитата. В халфовата линия се очаква да се появи Санин Пришич.

През миналия сезон двата тима се срещнаха четири пъти – два пъти за първенство и два пъти за Купата на краля, като нито веднъж победата не отива при домакина. 

Срещата между Еспаньол и Леванте е на 16 септември, неделя, от 17:15 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 1.

Севиля – Хетафе

Престоят на Пабло Мачин в Севиля не започна по най-добрия начин. Андалусийци бяха разсеяни от мачовете с Оломоуц и завъртяха равенство, загуба и едва една победа до първата пауза. 

Второто домакинство на тима в Ла Лига срещу Севиля с мадридския Хетафе – отборът, който е отправил най-малко удари и е извършил най-много нарушения в Ла Лига през миналия сезон.

Габриел Меркадо е контузен до ноември, така че Йорис Наньон би трябвало да стартира като централен бранител. Севиля запази три чисти мрежи в последните си четири двубоя, което говори ясно за тяхната успеваемост у дома.  Очаква се Пабло Мачин да остави Гилерме Арана по левия фланг на нападението на Севиля.

За Хетафе Мауро Арамбари е готов да стартира от първата минута след контузията си на крака, от която изглежда възстановен. По левия фланг трябва да бъде Антунеш.

Севиля спечели три от последните си шест мача и пет от последните си шест домакинства на Хетафе.

Срещата между Севиля и Хетафе е на 16 септември, неделя, от 21:45 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 1.

Жирона – Селта

Селта започна убедително шампионата с два успеха и равенство, акто в миналия кръг надделя над фаворита за челните места Атлетико Мадрид. В момента галисийци са  3-ти със 7т. Жирона от своя страна затрудни максимално Реал Мадрид в най-интересния си мач до момента, но в крайна сметка загуби с 1:4. Каталунците са 14-ти с 4 т. преди началото на второто си домакинство през сезона.

Срещата между Жирона и Селта е на 17 септември, понеделник, от 22:00 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 1.