Реал Мадрид не успя да пречупи бойкия тим на Кадис на "Сантиаго Бернабеу", завършвайки при резултат 0:0 в последен мач от неделната програма на кръга в Ла Лига. Еден Азар, Карим Бензема и Винисиус пропуснаха по един голям шанс, но гостите се пребориха и заслужено стигнаха до ценна точка. 

14 снимки

В 6-ата минута Винисиус Жуниор демонстрира бързината си и застраши вратата на Жеремиас Ледесма, но защитник на Кадис се намеси отлично в отбрана и блокира шута на бразилеца.

Малко след това гостите отговориха с удар от въздуха на Фали, но топката излезе в аут. В 17-ата минута имаше опасно за гостите разбъркване пред вратата на Ледесма, но в крайна сметка играч в бяло не успя да нанесе удар и топката излезе в аут.

В 23-ата минута Федерико Валверде тества Ледесма с бомбен изстрел от далечно разстояние, а стражът на Кадис се намеси блестящо. До края на частта гостите успяха да накъсат темпото и да се приберат без получени попадения на "Бернабеу".

Пет минути след паузата имаше опасна ситуация за вратата на Кадис, но Карлос Акапо с възлово действие в защита не позволи да се стигне до гол. В 53-ата минута Карим Бензема имаше идеална възможност за гол, но от много добра позиция не успя да преодолее Ледесма, който реагира по блестящ начин. В тази ситуация бе отсъдена след това и засада.

Три минути по-късно Тони Кроос центрира по прекрасен начин към Еден Азар и белгиецът закачи леко топката с глава, но Ледесма направи ново спасяване, а опасните ситуации за вратата на Кадис ставаха все по-чести.

В 60-ата минута Винисиус опита удар от близка дистанция след хубава атака на "белите", но бе блокиран от бранител. Последва разбъркване пред вратата на гостите и опит за акробатично изпълнение на Бензема, но до гол отново не се стигна. Две минути по-късно отново Винисиус се приближи максимално до противниковата врата, но ударът му от малък ъгъл бе неточен.

В 74-а минута резервата Алваро Негредо се оказа на стрелкова позиция на границата на наказателното поле на Реал, но не успя да отправи точен удар. Седем минути по-късно Ледесма отново се намеси добре, за да спре пряк свободен удар на Бензема. 

До края на мача така и не се стигна до попадение във вратата на гостите, за да може и двата тима да тръгнат с по точка. 

Реал Мадрид - Кадис 0:0

Ето и съставите на двата тима:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Менди, Кроос, Каземиро, Валверде, Азар, Бензема, Винисиус

Кадис: Ледесма, Еспино, Фали, Кала, Акапо, Алехо, Аларкон, Йонсон, Собрино, Фернандес, Лозано