Звездата на Пари Сен Жермен и бивш играч на Барселона Неймар е поздравил своя сънародник Артур Мело за трансфера му на „Камп Ноу“.

„Неймар ми писа съобщение и ме поздрави. След няколко дни ми се обади лично, за да разговаряме. Той ми каза много хубави неща за града Барселона, както и за самия клуб. Каза ми, че в отбора всичко е фантастично“, сподели Артур.

„Неймар ми каза, че в тима има играчи, които притежават уникален талант и те ще ми помогнат за моята по-бърза адаптация.“

Неймар е посъветвал Артур да живее в къща в квартал Педралбес, в района Лес Кортс, който е тих и спокоен, а това ще позволи на халфа да бъде в близо до „Камп Ноу“ и до тренировъчната база на отбора.

Артур все още официално не е станал футболист на Барселона. Каталунците имат договорка с Гремио и могат да купят играча срещу 30 милиона евро плюс 9 милиона евро бонуси през лятото.

Барселона вече плати 4 милиона на Гремио за Артур

„Филипе Коутиньо ми каза, че градът е прекрасен. Обясни ми, че „Камп Ноу“ е топ стадион на световно ниво с невероятна атмосфера. Барселона предлага всичко, за което един футболист може да мечтае в своята кариера. Барселона винаги се бори за спечелването на трофеи и винаги успешно“, каза още Артур Мело.

Артур се отказа от своите 20%, за да премине в Барселона

Артур: Искам да играя с Иниеста, той е Бог на футбола