Футболистът на Гремио Артур Мело, който се очаква да премине най-късно на 1 януари 2019 година в Барселона заяви, че иска да играе с Андрес Иниеста.

Артур определи Иниеста за „Бог на футбола“.

Барселона и Гремио постигнаха предварително споразумение за евентуалния трансфер на Артур, който ще възлиза на 30 милиона плюс 9 милиона евро бонуси.

„Прочетох, че Иниеста може да отиде да играе в Китай, но не знам дали отговаря на истината. Моето желание е той да остане в Барселона, защото играч с качествата на Иниеста не може да бъде намерен. Искам да играя с него“, коментира Артур в интервю за „Globo.com“.

„Иниеста е идол, той има своя собствена марка, своя идентичност. Той е Иниеста, той е на Бог на футбола. Аз не мога по никакъв начин да бъда сравняван с него, защото аз сега започвам във футбола. Трябва да се съсредоточа върху моята игра, да прогресирам, да се развивам и да се стремя да играя по-добре. Ще видим какво ще се случи. Иниеста е човек, на когото се възхищавам. Ако успея да се приближа до неговата класа, ще бъда много щастлив“, добави бразилският футболист.

Артур се отказа от своите 20%, за да премине в Барселона

„Наскоро разговарях с Коутиньо. Той ме похвали и аз му благодарих. Поздравих го за всичко, което показва в Барселона, за характера, който има, за големия професионализъм, който демонстрира“, каза още Артур.

Барселона вече плати 4 милиона на Гремио за Артур