Вратарят на Реал Мадрид Кейлор Навас отново засвидетелства готовността си да се бори за мястото си на „Сантиаго Бернабеу“. След поражението от Валенсия с 1:2 костариканецът отбеляза отново, че има договор с „белия балет“, но допълни, че ако треньорът Зинедин Зидан каже, че няма нужда от него, той няма какво да стори.

Контрактът на Навас е до лятото на 2020 година. Стражът е част от Кралския клуб от сезон 2014/14, след като премина от Леванте.

„Не мисля, че сме били по-слаби. Те се възползваха от контрите, които направиха. Бързи са и затова пострадахме на два пъти. Ние владеехме топката. Те се бранеха добре. Щом сме загубили, значи не сме направили нещо добре. Това не може да се скрие. Но все пак сме се подобрили в игрови план и това е добре“, каза Навас.

Ливърпул засилва вратарската криза в Реал 

„Винаги ще се старая да показвам добро лице и да убедя, че заслужавам титулярно място. Имам договор и искам да играя тук. Ще видим обаче какво ще се случи. Сега е нужно да се концентрираме, за да завършим достойно сезона, заради емблемата на гърдите ни и заради хората, които ни подкрепят. Ако треньорът каже да си вървя…какво мога да сторя? Имам договор и докато съм тук, ще се боря. Ще се боря за фланелката и за мястото, на което винаги сме били. Ще се стремя към трофеи“, допълни костариканецът.

Навас има общо 5 мача в Ла Лига от началото на сезона. Два от тях той записа след завръщането на Зинедин Зидан начело на клуба през март месец. В предходния кръг срещу Уеска обаче, французинът реши да заложи на Лука Зидан. 

Зидан не мога да виня играчите си, но загубата боли 

Навас бе помолен да коментира колегата си под рамката: „Това са решения на треньорския щаб. Лука е голям вратар. Много хора ще кажат, че син на треньора, но аз не разсъждавам така. Винаги е бил концентриран. Млад е, има много хляб в него. Също така има много да учи. Хубаво е да съдим за Лука по това, което прави на терена, а не от странични неща“.