Английският Ливърпул е форсирал интерес към стража на Реал Мадрид Кейлор Навас. Костариканецът е считан за идеалния заместник на основния №1 на „Анфийлд” Алисон Бекер. „Червените” следят ситуацията на „Сантиаго Бернабеу” около Навас, който загуби титулярния си статут, откак Зинедин Зидан се махна през лятото.

Все пак обаче завръщането на Зизу кара президентът на клуба – Флорентино Перес, да счита, че Навас може да се реабилитира и да се бори за титуляр за „лос бланкос” в конкуренцията на Тибо Куртоа. Пристигналият през лятото белгиец предоставя доста слаб сезон за стандартите, който дори и Навас наложи, а испанските медии твърдят, че несигурността около вратарския пост в Мадрид ще подтикне Ливърпул към оферта за 32-годишния Навас. Голямото желание на "лос меренгес" е да парафират договор с вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, като изданията на Иберийския полуостров твърдят, че Реал ще опита да пробута Куртоа като "разменна монета" в офертата си за бившия футболист на Атлетико Мадрид.

Все пак има и други отбори от Острова, които може да опитат да атакуват Навас и клуба с предложения. Костариканецът има пет сезона за Реал Мадрид, като има близо 100 срещи за отбора в Ла Лига, но само четири от тях дойдоха през този сезон.